U bent hier  ›Home› Wat is FEBIAC ?

Wat is FEBIAC ?

De federatie
FEBIAC vzw is de Belgische federatie van de auto- en tweewielerindustrie, met meer dan 100 jaar ervaring. Ze vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van de vervoermiddelen op de weg (personenwagens, bedrijfsvoertuigen, gemotoriseerde tweewielers, fietsen); en dit op Europees, internationaal, federaal en regionaal niveau.

European Motor Show Brussels
FEBIAC organiseert de European Motor Show Brussels. Deze salons zijn erkend door en staan op de kalender van de OICA. In de pare jaren vindt het Internationaal Auto-, Motorfiets- en Fietssalon plaats, in de onpare jaren het Internationaal Bedrijfs- en Vrijetijdsvoertuigensalon, gekoppeld aan het Internationaal Motorfietssalon. Elk jaar in januari worden de Heizelpaleizen in Brussel de grootste showroom van het land.

België, de thuis van assembleurs, constructeurs en invoerders van voertuigen
Dankzij onze open economie - kenmerkend voor België - zijn zowat alle buitenlandse automerken hier vertegenwoordigd. Jaarlijks worden in ons land ongeveer 370.000 auto's en 40.000 bedrijfsvoertuigen, autobussen en autocars geassembleerd. De hele auto-industrie (assembleurs, constructeurs en invoerders) heeft dan ook een belangrijke invloed op de economie en de tewerkstelling. Direct en indirect is bijna 10% van de werknemers actief in deze sector (360.000 personen).

Tweewielerindustrie
De tweewielerindustrie is een bloeiende sector. FEBIAC betrekt de gemotoriseerde tweewielers en de fietsen in het mobiliteitsdebat.

FEBIAC internationaal
De industrie neemt meer en meer beslissingen op internationaal niveau. Daarom is FEBIAC actief in OICA en volgt zo de evolutie van de technische reglementering voor motorvoertuigen. De federatie volgt ook de activiteiten van de Europese verenigingen ACEA, ACEM.

De maatschappelijke rol van het wegvervoer
De federatie bekommert zich om de maatschappelijke rol van het wegvervoer. Daarom zijn milieu, mobiliteit, verkeersveiligheid en fiscaliteit belangrijke thema's voor de federatie en onderzoekt FEBIAC hoe de industrie hieraan tegemoet kan komen.