U bent hier  ›Home› Vacatures

Vacatures

FEBIAC vzw is de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie. Ze vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van de vervoermiddelen op de weg (personenwagens, bedrijfsvoertuigen, gemotoriseerde tweewielers, fietsen) en hun toeleveranciers en dienstverleners in België; en dit op Europees, internationaal, federaal en regionaal niveau. FEBIAC vzw organiseert ook de jaarlijkse Automobiel- en motosalons van Brussel. Febiac werft aan een (m/v):

Adviseur “Milieu” (full-time)

Taakomschrijving: Als adviseur “Milieu” onderhoud je de relaties en contacten met beroepsorganisaties, overheidsadministraties en beleidsmedewerkers belast met milieudossiers van invloed op de automobielsector.
Je maakt deel uit van het team “Research & Knowledge” binnen FEBIAC en werkt nauw samen met experts in automobieldossiers op vlak van economie, fiscaliteit, mobiliteit en verkeersveiligheid. Je rapporteert aan de directeur van het departement.
Je volgt de kennis, wetgeving en besluitvorming op rond milieudossiers met betrekking tot de automobielsector. Je informeert hiervan de leden van FEBIAC.
Je onderbouwt en formuleert de FEBIAC-standpunten in de milieudossiers. Daartoe raadpleeg je de leden op nationaal en internationaal niveau en overleg je met de leden in de werkgroep “Clean Vehicles”.
Je valideert de FEBIAC-standpunten bij de directeur ‘Research & Knowledge’ en onderhandelt ze in nauw overleg met de directeur Public Affairs, met de relevante overheidsinstantie op gewestelijk, federaal en internationaal niveau.
Je verdedigt en communiceert de FEBIAC-standpunten in milieudossiers via debatten, conferenties, redactionele bijdragen en interviews, hierin bijgestaan door de FEBIAC-directeur ‘Communicatie’ en de directeur ‘Public Affairs’ naargelang het doelpubliek.

Gewenst profiel: Je hebt een diploma hoger onderwijs of gelijkwaardig door relevante beroepservaring, je bent tweetalig (FR-NL) en hebt een actieve kennis van het Engels. Je hebt een degelijke kennis over energieverbruik, broeikasgas- en vervuilende emissies door transport en de wetgeving en besluitvorming terzake op gewestelijk, federaal en Europees niveau. Je bent vertrouwd met het milieuwetgeving en hebt minstens 5 jaar beroepservaring in een gelijkaardige functie.
Je hebt zin voor analyse, consensus en synthese, je bent communicatie- en taalvaardig. Je hebt affiniteit met de automobielsector, met interesse in algemene milieuproblematiek rond klimaat, energie, luchtkwaliteit en recyclage.

Wij bieden u: een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een interessante functie in een dynamische ploeg, de mogelijkheid tot de uitbouw van een waardevol professioneel en politiek netwerk, een aangename werkomgeving te Brussel en een motiverend salaris aangevuld met extralegale voordelen.

Geïnteresseerd ? Stuur uw curriculum vitae en sollicitatiebrief naar Olivier Van Horenbeeck, olivier.vanhorenbeeck@viapublic.eu