Beautomotive

U bent hier  ›Home› Vacatures

Vacatures

FEBIAC vzw is de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie. Ze vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van de vervoermiddelen op de weg (personenwagens, bedrijfsvoertuigen, gemotoriseerde tweewielers, fietsen) en hun toeleveranciers en dienstverleners in België; en dit op Europees, internationaal, federaal en regionaal niveau. FEBIAC vzw organiseert ook de jaarlijkse Automobiel- en motosalons van Brussel. Febiac werft aan een (m/v):

Public Affairs Manager


Taakomschrijving :

  • Als Public Affairs Manager sta je in voor de versterking van het politieke netwerk van FEBIAC en onderhoud je de relaties en contacten met de beleidsmedewerkers en overheidsadministraties belast met automobieldossiers.
  • Als lid van het Executive Committee, rapporteer je aan de Afgevaardigd Bestuurder van FEBIAC. Je werkt nauw samen met de Directeur “Research & Public Policy” en een 6-tal experts in automobieldossiers op vlak van economie, fiscaliteit, milieu, mobiliteit, verkeersveiligheid. Je werkt goed samen met de Directeur Communicatie op vlak van vorming & onderwijs.
  • Je volgt de politieke besluitvorming in alle kerndossiers op de voet, detecteert de beïnvloedingsmomenten en contacteert de relevante beleidsmedewerker(s) om het FEBIAC-standpunt over te maken. Je werkt daarvoor nauw samen met jouw collega’s van het departement Research & Public Policy en die van het departement Communicatie.
  • Bovendien geef je regelmatig een stand van zaken over de kerndossiers aan de leden van FEBIAC.
  • Je verdedigt en communiceert de FEBIAC-standpunten in overlegorganen en werkgroepen, maar ook via debatten, conferenties, redactionele bijdragen en interviews.

Gewenst profiel :

  • Je hebt een diploma hoger of universitair onderwijs, je bent drietalig (FR-NL-EN) en hebt een grondige kennis van en inzicht in de politieke besluitvorming op Europees, federaal en gewestelijk niveau.
  • Je bent vertrouwd met het politieke milieu en hebt 10 à 15 jaar beroepservaring in een gelijkaardige functie.
  • Je hebt zin voor analyse en synthese, je bent communicatie- en taalvaardig, je hebt een passie voor sociale media. Bovendien ben je proactief, polyvalent en flexibel.
  • Je hebt affiniteit met de automobielsector, met interesse in thema’s zoals fiscaliteit, verkeersveiligheid, milieu, mobiliteit, vorming & onderwijs.

Wij bieden u: een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een interessante functie in een dynamische organisatie en een sector in volle evolutie, een aangename werkomgeving te Brussel en een motiverend salaris aangevuld met extralegale voordelen (bedrijfswagen, groeps-en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques etc).

Geïnteresseerd ? Stuur uw curriculum vitae en motivatiebrief naar Olivier Van Horenbeeck, Viapublic-Corporate Affairs Talent via olivier.vanhorenbeeck@viapublic.eu