U bent hier  ›Home› Publicaties

Febiac presenteert de #WeAreMobility Tour

De Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie (FEBIAC) wil het kader van de Week van de Mobiliteit te baat nemen om stedelijke mobiliteitsoplossingen te promoten met de #WeAreMobility Tour, een origineel initiatief waarvan de eerste editie plaatsvindt in de intussen overbekende Week van de Mobiliteit.

FEBIAC, dat kan terugblikken op meer dan honderd jaar ervaring, vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van motorvoertuigen voor de weg in België en Luxemburg, en dat zowel op Europees en internationaal niveau als op federaal en gewestelijk niveau. Hoewel het jaarlijkse Auto- en Motosalon van Brussel ontegensprekelijk de meest gemediatiseerde realisatie van de Federatie blijft, maakt ze zich op om een nieuw initiatief te lanceren: de #WeAreMobility Tour.

Een nieuw concept voor nieuwe producten en diensten

Behalve de traditionele individuele mobiliteitsmiddelen zoals auto’s, moto’s en fietsen, werd er de jongste maanden een heel gamma van producten en services voor stedelijke mobiliteit uitgewerkt. Die originele producten kunnen naadloos samenwerken met de klassieke, individuele vervoermiddelen om de dagelijkse verplaatsingen van stadsbewoners en pendelaars heel wat efficiënter te maken. Eenwielers, hooverboards, elektrische steps, elektrische en/of gedeelde bromfietsen: het zijn maar enkele van de vele mobiliteitselementen die steeds meer gebruikers weten te overtuigen. Ook de diensten die gebruik maken van ‘Mobility as a Service’ hebben de wind in de rug en stellen gebruikers in staat om elektrisch of thermisch aangedreven voertuigen (scooters en auto’s) te huren voor korte en middellange afstanden in de stad.

De #WeAreMobility Tour, die op 16 en 17 september wordt georganiseerd in Brussel, zal tot doel hebben om een zo breed mogelijk publiek gratis en in optimale veiligheidsomstandigheden te laten kennismaken met deze nieuwe stedelijke mobiliteitsoplossingen. Op zaterdag 16 september houdt de #WeAreMobility Tour halt voor de hoofdingang van het station Brussel-Centraal, alvorens op zondag 17 september neer te strijken op het parkeerterrein vlakbij de Louisarotonde voor de autoloze zondag.

Een globaal platform

Als eerste concreet initiatief dat FEBIAC organiseert in het teken van dit nieuwe gamma producten en services voor individuele mobiliteit, zal de #WeAreMobility Tour ongetwijfeld nog worden uitgebreid. Terwijl de Tour zich in dit lanceringsjaar zal beperken tot Brussel, zullen we vanaf 2018 ook andere metropolen in België aandoen. Bovendien vormt de #WeAreMobility Tour de eerste actie van een globaal platform dat FEBIAC uitbouwt met het oog op de mobiliteit van morgen. Dat platform zal uitgebreid aan bod komen tijdens het volgende Autosalon van Brussel.

De #WeAreMobility Tour 2017 wordt georganiseerd met de steun van Europcar, KBC Brussels, Flywheels, Nutcase en Start2Ride.

 

UITNODIGING AAN DE MEDIA

FEBIAC, de Belgisch-Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie, heeft het genoegen u uit te nodigen voor de gedetailleerde voorstelling van haar gloednieuwe #WeAreMobility Tour, die de Week van de Mobiliteit duidelijk zal animeren en een van de belangrijkste nieuwigheden van het volgende Autosalon van Brussel zal introduceren: “A to X, AutoMobility Xperience”.

Deze presentatie vindt plaats nu vrijdag 15 september om 15.30 u op de Vauxhall-esplanade, in het Park van Brussel, tegenover Koningsstraat 16, en wordt opgeluisterd door de aanwezigheid van de Brusselse minister van Mobiliteit, Pascal Smet, en de burgemeester van Brussel, Philippe Close.

Gelieve ons uw deelname per kerende te bevestigen via een e-mail naar cd@febiac.be

Wij kijken er nu al naar uit om u te mogen verwelkomen in het kader van dit evenement, dat u de kans geeft om tal van oplossingen op het vlak van individuele mobiliteit te testen, en bovendien reeds een tipje van de sluier oplicht omtrent een van de voornaamste nieuwigheden van het volgende Autosalon van Brussel.

Voor meer info:

Joost Kaesemans – Directeur Communicatie FEBIAC – jk@febiac.be – 0476/26.07.95

Christophe Dubon – Woordvoerder FEBIAC – cd@febiac.be – 0497/70.91.47

http://www.wearemobility.be/

Twitter

RT @bagvermeulen: Duitse groene mobilteits NGO @vcdev keurt naast EVs en hybrides ook weer moderne #diesel auto's goed. #technologieneutraa…


Lire

RT @moto_be: https://t.co/PFsDE3zBBq - Inschrijvingen motoren en scooters blijven stijgen https://t.co/sJl3cVAS69


Lire


RT @moto_be: https://t.co/PFsDE3zBBq - Les immatriculations de motos et de scooters poursuivent leur progression https://t.co/2nUAGtt4nv


Lire

@o_brahy @AutoTrendsMag En effet. Voici un complément d'infos par l'un des participants : https://t.co/Xr7vVgqrlP


Lire