U bent hier  ›Home› Publicaties

Driemaal goud voor het 95ste Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Auto’s en Moto’s

Vanavond om 19 uur sluit het 95ste automobielsalon van Brussel definitief de deuren. Het werd een ongezien geslaagde editie voor organisator FEBIAC, de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie, die vooraf gehoopt had op zowat 400.000 bezoekers. Het werden er uiteindelijk nog veel meer: het totale bezoekersaantal komt uit boven de 435.000, een absoluut bezoekersrecord voor dit Salon. En ook de vakbeurs Truck&Transport en het salon Dream Cars trokken meer bezoekers dan ooit tevoren.

Gedurende negen dagen kon een enthousiast publiek kennis maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen van de constructeurs van auto’s, motorfietsen en vrachtvoertuigen.
Naast 13 wereldprimeurs, 6 Europese nieuwigheden en meer dan 140 Belgische premières werden ook de elektrische, hybride en aardgasvoertuigen duidelijker dan ooit onder de aandacht gebracht.

De vakbeurs Truck&Transport van haar kant, mocht nooit eerder zoveel bezoekers verwelkomen. Het record staat nu op 35.652 bezoekers, 7,24% meer dan bij de editie van 2015. Alleen al dat cijfer illustreert de bestaansreden van een dergelijke vakbeurs. Het getuigt ook van het dynamisme van een economische branche die onmisbaar is in ons leven van alledag.

De laatste drie dagen van de salonperiode bracht het evenement ‘Dream Cars’ 44 van de mooiste en meest uitzonderlijke automobielen samen in een sfeer van luxe en exclusiviteit. Ook voor dit salon werden de recordcijfers bijgesteld: meer dan 48.000 salonbezoekers kozen ervoor om ook deze droomwagens te komen bewonderen.

Organisator FEBIAC stelt met veel plezier vast hoezeer het Belgische publiek gehecht blijft aan de mobiliteitsproducten en -diensten die zij en haar leden vertegenwoordigen. Ook de grote aandacht die de politieke wereld - zowel op federaal als regionaal vlak – heeft besteed aan schone voertuigen en de nieuwste geconnecteerde diensten, verheugt ons bijzonder.

Twitter

RT @AnVanhamme: Vandaag hebben we het duurste voertuig van het autosalon voorgesteld 😉 Onze nieuwe metro die vanaf eind 2019 op het net te…


Lezen

RT @JasperPillen: Ministers @francois_bellot en @alexanderdecroo openen mee het #WeAreMobility salon in kader @AutoSalonBe #BrusselsMotorSh…


Lezen


RT @Modalizy_BE: Nous sommes fiers d’avoir remporté le 1er prix des Best Start Up Awards au salon #WeAreMobility Quelle belle récompense 🎉…


Lezen

RT @RoyalementBlog: Le Prince Laurent a assisté à l'inauguration de #WeAreMobility, une nouvelle plateforme lancée par la @FEBIAC_fr @FEBIA…


Lezen