U bent hier  ›Home› Publicaties

De Top 20 van de Belgische automarkt massaal vertegenwoordigd op het 100e Autosalon

De honderdste editie van het Autosalon zal doorgaan van 14 tot 22 januari 2023. Na twee verstoorde jaren ten gevolge van de pandemie is de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie (FEBIAC), die het Salon organiseert, bijzonder trots aan te kondigen dat het Salon kan rekenen op de massale aanwezigheid van de op de Belgische markt actieve automerken met nu al een gegarandeerde aanwezigheid van 18 van de 20 merken die de Top 20 van de markt vormen.

Als populairste beurs van België, met meer dan 500.000 bezoekers tijdens de laatste fysieke editie in januari 2020, maakt het Autosalon volgend jaar januari zijn comeback op het internationale beurstoneel. Het 100e Autosalon, dat nog steeds in de gebouwen van Brussels Expo zal worden gehouden, zal de meest fervente autoliefhebbers nu al zeker bekoren met zijn indrukwekkende lijst van exposanten.

-« FEBIAC is trots te kunnen aankondigen dat 18 van de 20 populairste automerken in België hun deelname aan het volgende Autosalon al bevestigd hebben, vertelt Andreas Cremer, Afgevaardigd bestuurder van FEBIAC. Ook al wordt de beschikbare oppervlakte van de tentoonstellingsruimte die wij nog ter beschikking hebben elke dag schaarser, blijft de deur open voor merken die zich nog bij ons zouden willen aansluiten. »

De volledige lijst van de aanwezige merken en sectoren die op het 100ste Autosalon vertegenwoordigd zullen zijn, zal worden bekend gemaakt na het afsluiten van de inschrijvingen.

-« Ons doel is altijd geweest om een kwalitatief evenement aan te bieden dat representatief is voor de Belgische automarkt, verklaart Gabriel Goffoy, Directeur van het Salon. Om dit te bereiken hebben wij ons ten doel gesteld dat tweederde van de markt vertegenwoordigd moet zijn. Wij zijn daar al ver overheen en wij hopen zelfs de kaap van 90% te kunnen passeren met de merken die ons hun standpunt nog moeten meedelen. In een tijd waarin veel autoshows een moeilijke periode doormaken, is dit voor ons een echte aanmoediging vanuit de sector. Na het enorme succes deze zomer van evenementen zoals Tomorrowland en de Grand Prix van Spa-Francorchamps, zijn wij vastberaden om het jaar 2023, voor onze sector, krachtig in te luiden met de 100e editie van het Autosalon.»

Automotive Guide