Automotive eMotion Summit: Shaping Policies & Fleet Innovations is het resultaat van meerdere maanden intensief denkwerk en overleg van FEBIAC met haar leden en wordt volgend jaar februari werkelijkheid. Van 20 tot en met 22 februari 2024 zal de Skyhall, de gewezen vertrekhal van Brussels Airport, de standplaats zijn van dit meerdaagse evenement, dat in het teken zal staan van de evoluties in de sector en de technologische inovaties, specifiek geënt op de B2B markt, bedrijfswagens, mobiliteitsdiensten en de maatschappelijke rol die ze hebben in ons land, vandaag en morgen.

-"Toen we de beslissing namen om in januari 2024 geen Brussels Motorshow te organiseren, vroeg onze Raad van Bestuur ons om na te denken over het opzetten van een evenement waarmee we de uitstraling van de automobielsector naar onze belangrijkste stakeholders toe – (professionele) klanten, media maar ook politieke beleidsmakers – tijdens het eerste kwartaal van 2024 kunnen behouden," legt Andreas Cremer, Managing Director van FEBIAC, uit.

De organisatie van Automotive eMotion Summit: Shaping Policies & Fleet Innovations, die naast B2B een belangrijk luik B2G (business to government) zal bevatten, werd eind september goedgekeurd door de Raad van Bestuur van FEBIAC en wordt momenteel gefinaliseerd door de verschillende FEBIAC teams.

-"Met het Belgische voorzitterschap van de Europese Raad en de verkiezingen in juni en oktober, wordt 2024 een cruciaal jaar, omdat dan de bakens van het beleid voor de komende jaren zullen uitgetekend worden. Voor onze sector was het absoluut ondenkbaar om op zo'n belangrijk moment langs de zijlijn te blijven staan," vervolgt Kris Gysels, Directeur Public Affairs bij FEBIAC. "Meer dan ooit moeten we onze technologische ontwikkelingen, producten en diensten in de kijker zetten en een open debat aangaan met de politiek rond de noden die de vooruitgang naar een steeds duurzamere mobiliteit positief kunnen beïnvloeden."

Als salonorganisator heeft FEBIAC ervaring met de organisatie van dit soort evenementen en is er zich terdege van bewust dat een dergelijk initiatief alleen kan slagen met solide partners en een goede vertegenwoordiging door de belangrijkste spelers uit de sector, waaronder de automerken en Mobia, de koepelorganisatie van de automobielsector.

-"Ons concept zit nu in een finaal stadium en is het resultaat van een brede raadpleging van onze leden-voertuiginvoerders", legt Michel Martens, directeur van het FEBIAC Kenniscentrum, uit. "Velen onder hen willen het traditionele momentum aan het begin van het jaar blijven aangrijpen om hun producten, technologieën en diensten voor te stellen op Automotive eMotion Summit: Shaping Policies & Fleet Innovations."

Concreet opent Automotive eMotion Summit op dinsdag 20 februari in de Skyhall van Brussels Airport met een dag vol keynotes, presentaties en debatten rond het thema "Futureproof Automotive Industry".

Vanaf woensdag 21 februari verwelkomen exposanten professionele klanten, wagenparkbeheerders, vertegenwoordigers van KMO's en zelfstandigen, evenals andere spelers uit de B2B-wereld.

- "We zijn er dan ook op gebrand om de verdere details van ons evenement te onthullen,” zo vervolgt Head of Communications Christophe Dubon, “alsook de identiteit van de partners die ons zullen helpen om er een echt succes van te maken en de lijst van exposanten die ons bij deze reis zullen vergezellen. Maar zoals een oud gezegde luidt: first things first!"

 


Meer info:

Christophe Dubon, Head of Communications
[email protected] - 0497/70.91.47

Kris Gysels, Directeur Public Affairs
[email protected] - 0479/32.33.87

Michel Martens, Directeur Kenniscentrum
[email protected] - 0478/99.89